zondag 22 januari 2012

1e bekerwedstrijd ZHC de Zeenaald Nieuwe Waterweg

Dat het niet meevalt om een agenda over geheel 2012 in elkaar te draaien is heel goed begrijpelijk. Met het zeevissen heb je met diverse omstandigheden en factoren te maken. Dit bleek vandaag weer eens duidelijk want we zouden de 1e bekerwedstrijd gaan vervissen in het Calandkanaal.
Later zou dit zo anders zijn. In ieder geval moesten we ons melden bij de Nieuwe Pionier, de uitvalsbasis om te gaan vissen in de Europoort. Het was al gezellig druk toen ik aankwam en het is zaak om dan maar eerst de koffie naar binnen te gieten en een praatje te maken.
Ondertussen had ik mooi even de tijd om de kaart te verzilveren en dit keer trok ik nr. 28. In 2012 koppel ik weer met Pim gezien de rangschikkingen van voorgaande jaren een goede zet.

zaterdag 14 januari 2012

1e wedstrijd competitie Eef Hoek Hengelsport


Al 2 jaar vroeg Eef Hoek mij om mee te doen met zijn eigen zeeviscompetitie. Een 12 tal wedstrijden per jaar die gehouden worden op de diverse vislocaties in Zeeland en in het Europoortgebied. Omdat deze wedstrijden altijd op vrijdag aanvangen is het soms lastig inplannen in de drukke agenda. Nu dan toch de 1e wedstrijd meegevist en wel op de boulevard te Vlissingen. Een eindje sturen dat wel maar al gauw stond ik dan op het afgesproken punt om samen op te rijden. Teammaatje Marcel IJzenbrandt deed ook mee dus carpoolden we. Sjaak Lobs en Arjan Geelhoed stonden er ook en rond kwart over 7 op weg naar Vlissingen.

zondag 8 januari 2012

Nieuwjaarswedstrijd ZHC de Zeenaald 2012

08-01-2012

Na de Penn wedstrijd was het gelijk de volgende dag de nieuwjaarswedstrijd van ZHC de Zeenaald en konden we weer aan de bak. Rond kwart voor 8 was ik alweer in de Melkmeid te Brielle voor de inschrijving van deze pot. Zin had ik er wel in want vissen is altijd cool en leuk. Na een bak koffie en de handen geschud te hebben konden we weer op weg. Ditmaal gingen we naar de Mississppihaven bij de Maasvlakte.

Een mooie stek maar ook veraderlijk want je kan nogal wat kwijt raken. Enfin nr. 3 had ik getrokken en bij de Maasvlakte was ik in gedachten en miste ik de afslag naar Risc. Fijn heb ik dat en kon ik helemaal omrijden.

Penn Grevelingen Tournement 2012

07-01-2012

Vandaag de 1ste wedstrijd van het jaar en gelijk een grote wedstrijd. Met 196 vissers de Grevelingen op met 7 boten. Deze wedstrijd was tevens voor het goede doel en wel voor de stichting luchtballon. Zie voor meer info http://www.deluchtballon.nl/.

De Eurovissers organiseerden het geheel en kunnen dit perfect en tot in de details. Uiteraard gebeurt er wel eens wat maar altijd werd het opgelost. Een pluim voor de organisatie dus. Ik had er aardig zin in en ik was vroeg op weg naar de Dorpstienden te Ouddorp en rond half 7 was ik daar. Buiten regende het aardig en iedereen hoopte dat het weer wat beter zou worden. In de Dorpstienden was het al verrassend druk. Een geweldige opkomst dus en al gauw stond ik in de rij voor de kaart en zou ik weten welke boot ik trof. Dit zou de Helga worden en ik stond op stuurboord nr. 4, 8 en 12.
Er zouden nog meer toppers op deze boot zijn onder wie Ernest Ripson, Frank Dekker en Mike Lubbers van het Penn team en een Danny Goossens, Nederlands Kampioen Kustvissen.