maandag 16 april 2012

5e bekerwedstrijd ZHC de Zeenaald strand Ter Heide

Na de verrassende voorselectie waar ik door kon komen kon ik samen met teammaatjes Johan, Rudi en Marcel naar Ter Heijde toe voor de 5e clubwedstrijd alweer. Ditmaal was daar het strand om de vis het leven zuur te maken. Er werd gelijk een tweekamp van gemaakt met de strandvissers van Ter Heijde.


Deze tweekamp vissen we nu al een aantal jaar en het is een leuk evenement geworden wat steeds weer terugkomt. Ruim op tijd was ik aanwezig in de Viskeet en liep samen op met Henk Vermeulen, onze ouwe bottenbijter.
Gelukkig was Geert Pakvis al aanwezig en gauw zaten we aan de koffie en de deelnemers druppelden binnen en al gauw werd het gezellig.
Rond 08.00 uur was iedereen zover en konden we de trekker met platte wagen op. Geweldig initiatief is dat toch waarvoor bedankt. Het parcours was richting s'Gravezande uitgezet omdat ook de Eurovissers een wedstrijd had op Ter Heijde.

Een mooi water mochten we constateren en een mooie branding waar vast wel een baarsje doorheen kon zwemmen. Beetje vroeg natuurlijk maar je weet maar nooit. Nr. 39 moest ik heen en al gauw stond ik gemangeld tussen 2 Ter Heijde vissers. Om 09.00 uur dan het startsein om te vissen en 52 loodjes gingen het zilte nat in. Het water was opkomend en er stond een stevige wind en al gauw moesten we achteruit vanwege het water. Nu was ook te zien dat we op een vlakke plaat visten en er geen putje of gaatje aanwezig was. Het water was bruin doordat de golven het zand opwierpen en daar zwemt normaal gesproken geen vis doorheen.
Werd er geen vis gevangen dan? Jawel zekers door Henk Langendoen van de Zeenaald b.v. Deze brave man viste 4 kleine visjes bij elkaar en zou later de eerste plaats pakken van de Zeenaald waarvoor gefeliciteerd. Hij stond ook naast een mooie strekdam. Wie konden er nog meer vis pakken? Nu waren er 3 jeugdleden van de Zeenaald die allemaal hun visje vingen. Het manneke van Domenie, 2 turven hoog wist uit een putje 2 vissen te scoren. Djamila Robert ook al een vis en de jeugd gaf de senioren het nakijken.

zondag 15 april 2012

Voorselectie NK Zuid Domburg

Vrijdag al naar Domburg afgereisd om een vissessie te doen ter voorbereiding voor de voorselectie NK regio Zuid die de volgende dag zou plaatsvinden.
Plaats van handeling was dat we bij de Trommelweg de trap over zouden gaan en daar dan zo rond 11.00 uur beginnen te vissen.
Deze vrijdag met Marcel meegereden die vrij had, de anderen hadden werkverplichtingen o.i.d. in ieder geval waren we met zijn 2en. De trap overgestoken en een mooi zeetje kwam tevoorschijn. Het weer was hemels, volop zon en weinig wind. Hoe de vangsten zouden zijn wisten we niet maar we zouden er voor gaan. Verder naar rechts stond Herman van Spankeren en nog meer naar rechts Kees Westdorp, Erwin vlot en Mike Lubbers.
De visserij was over het algemeen niet je van het want in het putje wat we voor ons hadden zat geen vis ofwel 2 botjes van onder de 10. Marcel had er 1 en ikzelf ook met de feeder. Ik viste met de verwegstok steevast met 2 haken en daar kwam dan in de 4 uur dat we gevist hadden nog 2 botjes bij en 2 baarsjes. Marcel stond tegen de palenrij aan maar kon aan die kant geen voordeel behalen maar haalde ver weg nog 2 baarsjes tevoorschijn. Dat was het en de andere vissers vingen ook niet echt veel. Het zou dus een sprokkelende wedstrijd worden. De enige uitschieter was Frank Dekker die 15 vissen wist te vangen in het zogenaamde E-vak.
Dit wetende de overige teammaatjes de andere ochtend geinformeerd dat er botjes en baarsjes gevangen zou worden.

dinsdag 10 april 2012

Aankondiging Steiloore trofee 2012

Graag meevissen met deze leuke zeeviswedstrijd in de Oosterschelde? Geef je snel op! Zie voor meer informatie onderstaande flyer!

Internationale zeeviswedstrijd de Edelkarper

2e paasdag wordt steevast altijd gereserveerd voor de wedstrijd van de Edelkarper. Als je het mij vraagt de grootste wedstrijd die er is en op een mooi parcours. Uiteraard deed het team van Cordes Travel ook mee en de voorbereidingen waren de week ervoor al in volle gang. Ik had afgesproken met maatje Marcel dat ik zou rijden en we zouden verzamelen bij de carpool te Serooskerke. Zogezegd en zogedaan en al gauw stonden we er en we waren niet de eerste want Henk Vane en co waren er al. Al gauw was Rudi er ook en Johan, Niek zouden Wim ophalen in Middelburg. Ik kreeg nog wat mooie verse tappen van Rudi, waarvoor bedankt maarje, en we gingen op weg naar de Couburg. Daar aangekomen eerst aan de koffie en was het een drukte van belang. Dit keer denen er ook Schotten en Engelsen mee aan deze wedstrijd en ik kan je nu al zeggen dat ze goed kunnen vissen. Enfin de kaarten werden geschud en ik mocht me gaan richten op steknummer 80. Op de plattegrond kon ik zien dat het bij Zoutelande was bij het speeltuintje en na Marcel afgezet te hebben op nummer 9 mocht ik ook naar de waterkant. Een mooie geleidelijke opgang en een kort trapje en ik stond aan het strand.

Geweldig gewoon maar ik liep naar mijn nummer toe en mijn wenkbrauwen gingen alweer fronzen. Ik moest me echt wurmen tussen nr 79 en 81 lekker knus 5 meter van elkaar. Dat was natuurlijk geen vissen en Ed Kroes van het Penn team die naast me stond zei het ook al. Met de andere vissers afgesproken dat iedereen was deed inschikken en dat lukte waarempel want we konden in ieder geval normaal uitgooien. Ik zei al tegen Ed van let maar eens op als het tij gaat draaien en je een snoeiharde stroming krijgt dan zit iedereen te kantklossen met elkaar. Enfin de toon was gezet en het was zaak om de spulletjes in orde te maken. Tappen, pieren en slikken moesten het gaan doen dit keer en al gauw stond ik opgesteld. 4 uren vissen met weinig regen en een ferme wind met een stroming die springtij heet en dat waren de hoofdingredienten van deze wedstrijd. 1 uur afgaand en 3 uren opkomend tij vissen.

zondag 8 april 2012

Internationale wedstrijd ONI Terneuzen

Vandaag stond de eerste Deltawedstrijd op het programma en wel de internationale zeeviswedstrijd van ONI Terneuzen. Vissen van 14.00 tot 17.00 uur en eigenlijk is je gehele dag kapot omdat je er de hele dag mee bezig bent en nog eens laat thuis. Enfin ik zou naar teammaatje Marcel IJzenbrandt gaan en na een bak koffie lekker naar Terneuzen tuffen dus zogezegd zogedaan. Johan, Niek en Wim zouden nog even slikken scoren en ook naar Terneuzen gaan. Daar aangekomen in het clubhuis van ONI was het gelijk gezellig. Na wat getokkel en een bak koffie heeft Johan de kaarten opgehaald en mocht ik naar steknummer 22 gaan. Pim Troost was een gastvisser bij ons want we kwamen een mannetje tekort om een trio te vormen. Pim had nummer 21 en dus konden we het er niog eens over hebben. Het parcours was gewijzigd, stonden we voorheen aan de Zeedijk bij Terneuzen aan de Westerschelde nu was het parcours verplaatst naar de buitenhaven van Terneuzen. Al gauw hadden we het gevonden en ons geposteerd op het nummer. Nog nooit gevist daar en na de verhalen van de locals aangehoord te hebben viel het vissen gelukki mee. 200 gram diende er gevist te worden met een dikke hoofdlijn. Na het beginsigaal gehoord te hebben lekker ver weg gevist maar helaas bracht dat geen vis aan de kant. Zelfs Ivo Focke kon ze niet pakken daar dus moest er onder de kant gevist worden. En dat klopte inderdaad ik mocht een botje van 10 en een spiering eruit halen.

Volgens het reglement 2 1 punters. Pim had 2 maatse vissen en Ivo stond op 1 maatse spiering. Maar waar 1 spiering zit moeten er meer zijn uiteraard. Tussen het vissen door de foampjes op de haaklijnen geregen en waarempel na anderhalf uur vissen wederom 2 spieringen aan de foamlijnen. Helaas weer een ondermaatse en een maatse vis. De een na laatste draai mocht er weer een maatse spiering op de kaart en stond het aantal op 5 vissen. Pim ging dik over me heen met 4 maatse vissen en Ivo bleek me later op 2 cm te hebben liggen. Tja gegokt en verloren zeggen ze wel eens.

Ditmaal de gok genomen om de spieringen te vangen en helaas waren er daar 2 van 14,5 cm bij en dus ondermaats anders had ik flink hoger gestaan.
In ieder geval lekker gevist met redelijk weer en wind in de rug, 72 deelnemers is eigenlijk te weinig voor dit evenement. 46 ste plaats kon ik bijschrijven op het palmares en als trio waren ondergetekende met Marcel en Niek 10e geworden. Gelukkig deed het trio Johan, Wim en Pim het beter want die scoorden als trio wel en pakten een mooie 2e plaats waarvoor gefeliciteerd heren!
Maandag gaan we naar de Edelkarper toe dus gaan we weer heel wat anders beleven!

Groetjes Herbert

zondag 1 april 2012

4e bekerwedstrijd ZHC de Zeenaald Hartelkanaal

Vismaten,

Ook vandaag moest er gevist worden en wel de 4e bekerwedstrijd alweer van ZHC de Zeenaald. Ditmaal was het de beurt aan het Hartelkanaal om daar wat vissen te strikken. Ik tekende zo'n beetje dezelfde wedstrijd als vrijdagavond maar aangekomen in de Stormvogel mijn nummer trekkende wist ik het al. Ik trok nummer 6 en gezien de kant van het uitzetten zat ik wederom in het achterste stuk van het Hartelkanaal. Dit staat als bekend als de kant waar de minste vis zit dus bij voorbaat al verloren strijd. Maar enfin het moest gebeuren en al gauw waren een pakweg 30 vissers aan de waterkant. Spulletjes uitpakken en wachten op het sein om te starten. Fred van Toldedo stond links van me en daarnaast Henk, Langendoen, Henk Vermeulen, Hennie Wuyts en Marcel IJzenbrandt. En juist maatje IJzenbrandt zou vandaag aardige zaken doen zou later blijken.

Om 09.00 uur dan het startschot en ik begon ver te vissen maar ik kwam er bijna niet uit. Dus gauw overschakelen naar de feeder want er werd niet bar gevangen. Na de 2e inworp van de feeder kon ik actie op de top zien. Helaas was het kleine botje onder de 10 dus een 1 punter en daarna gebeurde er heel erg weinig over het gehele front. Na 2 uur en een kwartier vissen kon ik veraf nog een grondel van 12 op de kaart zetten en dat was het dan. fred kon ook een 1 punter van een bot noteren. Henk Langendoen 2 grondels, Henk Vermeulen een 0, Hennie Wuyts een bot van 31 cm en de klapper kwam van nummer 1 vandaan. Maatje IJzenbrandt had al een dikke bot en een grondel maar viste in de laatste draai toch maar weer een houting van 50 cm en een spiering. Knap gevist Marcel om dit precies in de laatste draai te doen.l
Het eindsignaal was een feit en gingen we weer naar de Stormvogel toe om het relaas aan te horen. Maatje Marcel won inderdaad de wedstrijd met 4 hele vissen en dik in de meter vis. Daarna volgde Rico en maatje Johan. Ikzelf kon me scharen achter Rudi Vercruijsse op een 11e plaats en in de stand een A7.
14 vissers vingen vis en de andere helft gingen visloos naar huis. En zo kan het raar lopen in de visserij. Nu opmaken voor aamkomende zaterdag want dan staat de ONI op het programma in de havens van Terneuzen.

Groetjes Herbert