zondag 17 juni 2012

Zeenaald wedstrijd voor het goede doel

Vismaten,

Vandaag stond de wedstrijd voor het goede doel op de kalender en dat betekent steevast vissen in de Dintelhaven. Vooraf uiteraard veel slikzagers gehaald en een aantal piertjes zou ik van teammaatje Marcel krijgen. We visten in koppels en vooraf hadden we al briefjes gemaakt met de namen erop. Ik viste met Wim Hilleman en Johan Rombouts viste met Marcel IJzenbrandt. 2 Cordes Travel teams dus die hun best zouden gaan doen.

Al vroeg was ik in de Nieuwe pionier en kon ik mooi bijbeppen met iedereen onder het genot van een koffie! Uiteindelijk kwamen de andere maten ook en konden we plannen maken. Ik trok nummer 6 en Wim uiteraard aan de andere kant. Marcel stond op nummer 17, naar later bleek ik hem niet te kunnen zien. Het aas verdeeld en we konden aan de gang. Ik stond helemaal achterin door de bocht heen en ik kan wel zeggen dat we daar aan het brede stuk stonden. Geflankeerd tussen Rob Punselie en Arthur van Tienen, de 2 kemphanen van de Eurovissers, kon ik me naar beneden laten glijden met heel mijn gerief. Links van Rob stond Willem Louman, ook een fantastisch schrijver, die ook een weblog heeft, zie hiervoor willemgaatvissen.blogspot.nl/. Het was laag water en dan is het prettig toeven beneden aan de glooiing. Halverwege zouden we naar boven gaan. Waren de vangsten prima te noemen? Nou nee het was niet echt best. Begonnen Arthur en Rob vrij aardig, ik had zelf het eerste uur nog helemaal niets en viste afwisselend ver weg en dichtbij met de feeder. Vreterij zat er ook weinig en af en toe lreeg je een aardige beet van een krab. De stroming moest er duidelijk inkomen en na een uur kon ik ook aan de grondels komen. Toen ik naar boven klauterde had ik 4 vissen en liep 1 a 2 vissen achter op de andere mannen. Halverweg hoorde ik dat Marcel 7 maatse vissen op de kaart had en dat is goed maar liep ik achter. Het water kwam op en het was tijd om te verkassen naar boven. Je kan wel nagaan dat het een crime was om met al je spullen heelhuids boven te komen maar ik had het gered met alle trucen die ik in huis had. Toen ik boven stond kon ik toch beter werpen en begon ik te vangen. Doubletjes aan grondels en botjes kwamen naar boven en waar de anderen stil vielen ving ik door. Na het eindsignaal had ik 11 maatse vissen en 131 cm  aan vis. Daarna de spulletjes opgeruimd en bij Marcel met de mannen een biertje genuttigd. Wim bleek het goed gedaan te hebben met 177 cm. Johan had 107 cm en Marcel 147 cm. Aardige cijfers allemaal en Wim en ik bleken Johan en Marcel gewoonweg verslagen te hebben en dat moesten ze aan horen. Hoe het zou zijn over de algehele wedstrijd zou later blijken. De tombola was groot en de Zeenaald ratelde de prijzen er door heen. Alles was strak en goed georganiseerd maar dat kan je wel aan de mensen van de Zeenaald overlaten. Linda vd Velde pakte de 1e plaats met 202 cm en ze koppelde met Ilonka Rijnberg die gewoonweg het andere vak won. Heel het mannenveld werd compleet gedist door 2 dames die ook het koppel wonnen. Prima gevist dus blijkt maar weer. Ikzelf was 7e in mijn vak en 14e overall en samen met Wim pakten we de 2e plaats in de koppelstand. Wim werd zelfs 3e achter de dames en Marcel werd 4e overall! Marcel pikte met Johan de 8e plaats in van de kloppels. Een prima prestatie van de beide Cordes Travel koppels en kijken we weer vrolijk naar de volgende wedstrijd!
De opbrengst van het goede doel was 2600 euro en kwam ten goede voor de Agatha kinderboederij te Oostvoorne. Een mooi bedrag bijeengevist door ca 90 vissers.

Groetjes Herbert

zondag 3 juni 2012

16e Steiloore Trofee 2012

Vandaag 02 Juni 2012 aan HSV Oosterschelde-Zierikzee de beurt om de Steiloore Trofee te organiseren. Het oude Steiloore cafe was failliet gegaan en daarvoor in de plaats was het eet- en knipcafe de Barbier de plaats om al de vissers op te vangen. Weken daarvoor was de organisatie al bezig om alles op orde te krijgen. Op de dag zelf al vroeg bij vismaat Rudy aanwezig en met zn allen de prijzen in het cafe uitgezet en alles klaargemaakt om de vissers te ontvangen. Rond de 100 inschrijvingen vandaag, een klein aantal minder dan vorig jaar te wijten aan andere wedstrijden die plaats vonden!

Aan het weer lag het overigens niet volop zon en weinig wind maakten dat na de wedstrijd iedereen rood verkleurd was. De nummers waren gauw uitgezet en voor we klaar waren kwam de eersten hun spullen al gereedzetten.
Om half 1 dan het beginsignaal en de onderlijnen gingen het water in. Allerlei soorten creaties kwamen tevoorschijn.

De verwachtingen waren hoog maar die vielen al heel gauw in het water. Ikzelf had in de eerste minuten wat kolken bij de dobber en dat was het dan. Met regelmaat je onderlijnen ontdoen van wier was het devies dus om de paar minuten je lijnen ophalen. Ook als je zalm aasje 1 spoortje groen bevat dan zal de geep het niet pakken maar hoogstens snuffelen. Op de stek het Stelletje was het schijnbaar bar en boos met het vuil. Wij als organisatie zullen dan toch gaan bekijken om het evenement vroeger te houden vanwege het wier. Een week ervoor had ik er al gevist ter hoogte van nummer 18 en was er goed te vissen. Ja er zat wel vuil aan de haken maar niet in ide mate dat het erg was. Nu kwamen er hele trossen naar boven.

Enfin op de stek van Kaas em Brood was er ook vuil al was het stukken minder dan op het Stelletje. Hier kwam dan ook de winnaar vandaan. Jeugdlid Coen Faase, die op de lagere nummers stond van Kaas em Brood, won de wedstrijd met 4 gepen en 245 cm waarvoor sjappoo. De nummer 2 Kees Westdorp wist op stek het Stelletje 2 vissen te verzilveren waaronder een Smelt. Hij bracht 73 cm op de kaart, een groot verschil met de nummer 1.

Nummer 3 was Ger Zantboer die een ster is in het gepen en botten trekken met 217 cm. Bij de korpsen was HSV de Zeebaars de nummer 1 op een paar cm gevolgd door het Cordes Travel Team. Op de 3e plaats kwam HSV Dreischor die ook leuk aan de weg timmert met Henk Vane en Dennis Zwiers, Ikzelf mocht 1 geep vangen en de 19e plaats pakken. De vis zat er in ieder geval niet dik maar heb wel genoten van de dag. Sávonds met de jongens nog gegeten en een afzakker genomen in de Barbier en de problemen die we hadden doorbesproken.
In ieder geval de sponsors en de vissers bedankt voor de mooie dag en we doen het volgend jaar met plezier weer!

Groetjes Herbert