zondag 19 augustus 2012

Een mooie avond op het strand van Domburg

Vandaag was het mijn dag zoals ze het allemaal zo mooi kunnen zeggen dus wilde ik er wel wat
moois van maken. Het plan opgevat om de tong te gaan belagen vanaf het strand bij Domburg. Het tij was goed om half 10 sávonds laag. Het weer was uitstekend, drukkend warm en bijna geen wind. Mooie ingredienten voor een avondje op de tong. Mooie steekzagers gehaald bij Eef Hoek aangevuld met witjes, piertjes en slikken. Ron van Dorst had ik nog even contact mee op Facebook want hij ging ook vissen op het strand van Domburg.

Rond 18.00 uur vetrok ik naar Domburg toe en het viel me nog mee met de drukte, alleen bij het strand baarde het me zorgen. Geen parkeerplaats te vinden maar 5 minuten later stond ik in een vak want gelukkig gingen alle badgasten weg. Dan de spullen het duin overbrengen, je moet goed in je schoenen staan met 30 graden en ik was maar wat blij toen ik aankwam aan de waterkant.

Ik had 2 hengels meegenomen voor de verre visserij nl de Shimano Technium en de Hiro Dreamsurf voorzien van nylon op de spoel 28/100 en een hengel voorzien van dwarrellijnen en de ander met afhouders. Afwisselend vissen met pieren, slikken en steekzagers maar de eerste 2 uur vissen vanaf half 8 bracht helemaal geen vis op. Gelukkig viel het best wel mee met de badgasten die aan het zwemmen waren. Genieten was het dus van de ondergaande zon. Een heer op leeftijd, vond nog een oude onderlijn in het zand, kwam deze brengen, waarvoor dank. Eigenlijk kreeg ik een sneer dat ik de rommel bij me moest houden terwijl hij niet wist dat het van een ander was. Maar goed lood in de kist en rommel in de tas.

Nadat de koperen ploert in de zee gezakt was kwam de eerste vis boeven in de vorm van een bot. Daar kwam ik uiteraard niet voor want we kwamen voor de tong. En die kwamen er ook en met mondjesmaat kwamen ze binnen. Ik had zelfs een trek van 3 tongetjes aan de afhouders. Die waren dan ook daadwerkelijk favoriet. Dus met opkomend water werd alles gevangen en rond 24.00 uur was het aas bijna op en was het zaak om op te krassen. De terugweg viel reuze mee maar het blijft een aardige tippel.

De visserij was in 2.5 uur vrij aardig te noemen, de gevangen tongetjes zwemmen weer want ze waren ondermaats, 9 stuks aangevuld met 2 botten van begin 20 cm.

Groetjes Herbert