maandag 10 december 2012

11e competitiewedstrijd ZHC de Zeenaald Mississippihaven Maasvlakte!

Vismaten,

De 11e en een na laatste competitie wedstrijd van de Zeenaald alweer en dit keer wederom een vroege. Vissen van 9 uur tot 12 uur en verzamelen in de Stormvogel. Rond kwart voor 8 waren we daar en gelijk een nummer getrokken. 20 moest het worden. We zouden in de Mississippihaven op de Maasvlakte gaan vissen en naar horen zeggen werd er daar nog steeds bakken met vis gevangen!

Het weer was daarintegen omgeslagen zo slecht was het, een dikke windkracht 6 die dwars over de haven ging zou het vissen bemoeilijken. Je gooit dan wat makkelijker in iemands lijn die in een lus ligt in het water. Ruim uitzetten was het devies en rond kwart over 8 gingen 24 vissers op pad om de strijd aan te gaan.
Aangekomen de spulletjes uitgestald en maar wachten op het beginsignaal. Links van me Pim Troost tevens koppelmaat en rechts Lies Wijnhorst die dit jaar weer lekker meevist voor de Zeenaald.

Rond 9 uur het beginsignaal en we waren met zijn allen benieuwd. De eerste draai was voor mij gelijk prijs want ik zat zo vast als een huis. De 2e draai leverde geen vis op en de derde draai verloor ik nog een lijn. Hard werken noemen ze dat en terwijl links van me de vissen me om de oren vlogen moest ik even hard werken om te revancheren.
Daarna met loodlifters gevist anders was er niet uit te komen. Daarna heb ik alleen maar doubletten met vis gevangen en kwam ik aardig bij. 1 keer ben ik nog een lijn met volle bak vis kwijtgeraakt en na 3 uur vissen was ik het harken om het spul in te halen meer dan zat. Toch kon ik in deze tijd mooie wijtingen binnen halen en 3 scharren dus zo erg was het ook niet. Ook het teken dat andere vissers vast zaten en onderlijnen kwijt raakten zegt op dit moment genoeg over de stek.

18 vissen kon ik ter meting aanbieden en mocht ik in de Stormvogel de 5e plaats aanhoren. Geen slecht resultaat. Maatjes Rudy en Marcel kon ik net achter me houden want ze hadden ieder 17 vissen. Pim Troost wist de wedstrijd te winnen met 26 vissen en tevens hadden we als koppel de eerste plaats te pakken.
De 23ste valt de beslissing wie er kampioen wordt van de Zeenaald. Wellicht zit er voor me zelf in de A competitie de 3e plaats in het verschiet maar dat moeten we nog even afwachten.

Groetjes Herbert

Krabbe trofee 2012

Vismaten,

Deze wedstrijd was al in het begin van het jaar geprikt om mee te doen en de verwachtingen waren niet best. Nu sinds 2 jaar geleden valt er weinig te genieten langs de schouwse stranden. Hoe dit komt vragen alle vissers zich af. De meesten houden het er op dat de opspuitingen van dit stuk gebied hier debet aan zijn. Hoe dan ook de wedstrijd zou op het strand van Westenschouwen vervist worden.
Vissen van half 1 tot half 5 betekende dat we in ieder geval uit konden slapen en dat is dan ook weer een voordeel.Zo rond 10.00 uur zat ik in de auto om me te gaan melden in de Schutse te Haamstede.
Ik was wederom niet de eerste en zat al gauw achter een bak koffie visserslatijn uit te halen met overige vissers.
Rond half 12 gingen we met het gehele team van Cordes Travel naar de stranden nadat het aas was verdeeld en reed ik achter Niek aan richting het A vak.
Na een kleine tippel die goed te verteren was kwam ik aan op stek A7. Een mooie stek om eens lekker alles uit de kast te gooien. Met een slordige 106 vissers aan de waterkant was het gezellig toeven in het zonnetje vergezeld met weinig wind.
Zowaar waande je dat het jasje uit kon en werd het een lekkere visserij. 4 uur lang heb ik van dichtbij tot ver weg alles geprobeerd maar vis kwam er niet uit. In de buurt van mij werden er enkele botten gevangen. Verder heb ik geen vis gezien. Na een uur werd er een man onwel links van me en door het kordate optreden van de Krabbe organisatie is de man vakkundig van het strand afgevoerd en met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
Een groot compliment dus voor de organisatie en daar zit de kneep want de Krabbe heeft een perfecte organisatie.
Terug naar de wedstrijd dan want daar ging het om, de laatste 3 uren werd er door niemand wat gevangen.
Na half 5 de spulletjes weer netjes opgeborgen en het aas geprepareerd. Ik kreeg nog een bak met aas van de buurman waarvoor dank.
Ik was geloof ik de eerste visser die van het strand af was en al gauw deden we bij de rotonde met alle teammaten een biertje met een stuk kaas.
Mike Lubbers die bij ons ingevallen was door omstandigheden had 2 vissen, Rudy 1 vis en Johan 1 vis. Ondergetekende en Marcel konden geen vis ter meting aanbieden. ook Niek kon geen potten breken in het verhaal.
Na het biertje getogen naar de Schutse en onder het genot van erwtensoep de prijsuitreiking afgekeken.
Bij de korpsen was het Cordes Travel Team 3e geworden en een paar cm meer werd het team van Pure Fishing 2e. Het eerste korps werd een team vanuit Middelburg.
Bij de individuelen werd, en dat was het leuke van het verhaal, de man die afgevoerd werd naar het ziekenhuis winnaar van de Krabbetrofee van 2012.
Hij ving in het eerste uur 3 botten endus winnaar van deze wedstrijd waarvoor gefeliciteerd.
Daarna was de koek op en zijn we weer afgereist naar huis om ons klaar te maken voor een clubwedstrijdje van de Zeenaald.!

Groetjes Herbert

zondag 2 december 2012

Laatste competitie wedstrijd Eef Hoek Hengelsport!

Vismaten,

Dit keer was het extra spannend want het was de laatste competitieduel van dit jaar. De wedstrijden van de Eef Hoek competitie zitten er weer op! Extra spannend voor mezelf nu want teammaatje Johan Rombouts stond voor me op de 1ste plaats. 4 punten scheiden mij van de 1e plaats maar het zou heel moeilijk worden.
Ik was laat in de winkel om aas op te halen en zo snel als ik kon zoefde ik naar Vlissingen. Ik was eigenlijk te laat maar de wedstrijdcommissie gaf me respijt en gaf me 10 minuten extra.
Zo rond 10 over 8 was het beginsignaal daar aan de boulevard van Vlissingen. Schar zou de hoofdzaak zijn om te vangen en zo ver mogelijk beginnen. Dat was schijnbaar de gedachte van iedereen. Maar de eerste draaien leverden niets op! Vreemde conclusie want aan de Wacherse stranden wordt bakken vol met vis gevangen. Rondom mijn heen was er ook weinig te beleven. Een enkel visje werd er gevangen en dat was dat. Uiteindelijk na een uur zag ik toch tikken op de top en kwam er een gulletje uit van pak um beet 33 cm. Een leuke vis maar ik liep nog steeds achter.
Johan kwam de nummers halen hij had aan de andere kant van het parcours 3 visjes weten te strikken. Pff gelukkig dacht ik nog, maar zei die Wim Meerdink heeft er al meer dan 10 en Kees Overweel ook.
Uiteraard dacht ik nog dat kan er nog wel bij. Gewoon doorvissen dus, het trekken van een slecht nummer speelt me wel meer dan eens parten. Langszaam druppelde er een visje binnen waaronder ook een doublet schar en ik ving deze wedstrijd meer dan 10 noordzeekrabben. Vervelend spul om binnen te halen en al gauw werd dat gewoon. Als de lijn extra zwaar was met het inhalen dan betekende dat gewoon een noordzeekrab. Enfin regelmatig kwam er een visje boven. Cor vd Linde die naast me stond kon ze ook niet vangen. Cor eindigde op 9 stuks en ikzelf 8 stuks. Rechts van me stond Grinwis er 10 te vangen en dat was het. Meer dan naar links werd het steeds beter. Marcel haalde 12 vissen naar de kant. Meer naar links richting de lage nummers werd het steeds beter. Maatje Johan kon 15 vissen op de kaart brengen en die had de competitie dus gewonnen waarvoor ik hem van harte feliciteer.
De wedstrijd werd gewonnen door Wim Meerdink die maar liefst 22 vissen op de kaart kon noteren.
Goed gevist Wim. Van harte met je eerste plaats. Veel schar werd er gevangen maar ook wijting en meuntjes speelden een rol in deze visserij. Na het eindsignaal en de metingen een lekker biertje gedaan met de teamleden onder het genot van een stukje worst.
Vrijdag hebben we de prijsuitreiking bij Eef Hoek en kijken we waar we geeindigd zijn in de einduitslag!

Groetjes Herbert