zondag 28 april 2013

Voorselectie NK regio Zuid Domburg

Vismaten,

Deze week een aantal dagen vrijgemaakt om de voorbereiding te starten voor de voorselectie van het NK regio Zuid. Op donderdag met teammaat Wim wezen steken en vrijdag een lekker dagje staan hengelen met Dennis.
Dat voorvissen ging trouwens heel erg goed. Ingeklemd tussen de mannen van Spro en Penn vingen we vrijdags op Domburg goed vis.
Rond 8 uur stonden we vrijdags paraat op het strand van Domburg. We wisten niet precies waar het uitgezet zou worden want daar waren de meningen over verdeeld. Dus bij de 7 golven de overgang genomen wat naar later bleek eind vak B te zijn geweest.
Enfin de plu was meegenomen en dat was geen overbodige luxe. 1 hengel ver weg en 1 kortbij en kijken wat er zat. Deze voorvissessie hebben we geloof ik met 2 hengels 10 keer ingeworpen. De regen kwam dusdanig naar beneden dat schuilen noodzakelijk was. Frank Dekker die links van ons stond ving ook een lekker bekkie vis, Dennis had er 6 ikzelf had er 8 en Arjan Rijnberg had 11 scharretjes. Hijzelf kon naast de palenrij de bot niet vinden. Waar wij stonden zat de bot er mondjes maar alhoewel ikzelf begon met een doublet van dertigers. Vis zat er genoeg maarrrrrr het was slecht weer met wind uit de noord en de andere dag zou het anders zijn hadden we al gezien...... Rond een uur of half 12 ingepakt en lekker naar de MAC en dat ging er goed in!


Zaterdag D-day dus en al om 5 uur zat ik in de auto om naar Bruinisse te gaan om Dennis op te halen. Als team hadden we om 6 uur afgesproken op de carpool bij Serooskerke en na het aas verdeeld te hebben op weg naar de Couburg. 
Hemelsbreed mooi weer hadden we, veel zon en weinig wind wat het een heerlijke visserij zou maken. In de Couburg een lekker bakkie genoten en de kaarten in ontvangst genomen. 
Dennis stond in vak A, ikzelf in vak B, Rudi vak C, Marcel en Niek in vak D en Wim in vak E. De kaarten waren dus geschud en konden we naar het strand. Dennis stond aan de glooiing van de Baaiweg wat eigenlijk uit het parcours gehaald zou worden. 
Gauw Dennis de auto uitgegooid en naar vak B. We stonden allemaal op nr. 2 dus laag in de vakken. Meestal is dat ook geen goed teken want ik had al gemerkt dat bij alle wedstrijden de hogere nummers favoriet waren.  Maar enfin we moesten het hier doen. Na een wandeling kwam ik aan op plaats B2 en constateerde dat ik naast Angelo Hense stond en rechts van me Omar van de Edelkarper.
Peter Mesie stond naast Angelo op A38.Feitelijk had ik daar niets mee van doen maar het is een verwerper en daar moet je op letten.
Om half 10 een half uur later dan gepland dan het beginsignaal en een 190 lijnen gingen de lucht in. Iedereen stond in het lekkere zonnetje te wachten op de eerste haal van 3 vissen maar het zou o zo niet waar zijn.
Angelo trok er in ieder geval een scharretje uit in de eerste draai en voor de rest had niemand wat! Het eerste uur ging voorbij en niemand ving vis. Geen visje gezien totdat Peter Mesie van een meter of 50 een bot naar boven haalde. Iedereen veerde op en ging op die afstand vissen. Ikzelf mocht na 2 uur vissen een mooie schar van 80 meter weghalen en was er gelukkig mee. Er werd namelijk helemaal niets gevangen. De controleurs hadden 5 personen met vis en daar was ik de hoogste van met 24 cm.
Na 4 uren vissen was iedereen het aardig zat want er werd compleet niets gevangen op het hele strand niet. Het was het tegenovergestelde van vrijdag en heeft het voorvissen eigenlijk weinig nut gehad.
De schar werd gevangen met de Nano hengel van Penn en deze hengel gaat toch goed de richting op van vanghengel!!!! Een beest van een hengel met die 3 toppen wat zich resulteert in vis vangen.
Deden we het goed als team HSV Oosterschelde Zierikzee? Nee helaas niet, Dennis had niets, Rudi en Niek ook niet en Wim had er 3.
Deze wedstrijd zo gauw mogelijk vergeten en volgend jaar graag weer naar Zoutelande/Dishoek waar momenteel de scharren opgestapeld liggen.
Spullen opgeruimd en iedereen gauw naar de Couburg m de uitslag af te wachten. Jammer dat het 3 uren moest duren dat de uitslag er was, en dat zonder tombola. Enfin.
Ikzelf, Wim en Niek die al geplaatst was voor het NK gaan door naar het NK in Groote Keeten Noord Holland en gaan we daar ons best doen om een visje te vangen maar dan zitten we weer in November.

Volgende week treden we in koppels op in St Maartensdijk om daar een visje te vangen. Zou de Oosterschelde leeg zijn?


Groetjes Herbert

maandag 22 april 2013

Nieuwe stek Yangtzehaven door de Zeenaald gedoopt!




Vismaten,

De 5e competitiewedstrijd alweer en dit keer gingen we vissen op de Maasvlakte. Gezien de vangsten op het strand van de Maasvlakte 2 verkoos de wedstrijdcommissie dar niet te gaan staan en naar de Yangtzehaven te vissen. Later zou dit een goeie keus te zijn geweest want er wordt op het strand van MV2 gewoonweg helemaal niets gevangen.
Om half 10 ging de toeter daar aan de haven en begon ik met de Penn Nano met een mooie onderlijn gevuld met pieren en slikken. Mooi weer met weinig wind waande ik me in Spanje maar plots werd ik wakker geschud want uit mijn ooghoeken zag ik Lies Wijnhorst een vis vangen. Opkomend tij en het leek wel of de vis met het tij meekwam.
Werd er dan zoveel vis gevangen? Welnee maar bij bepaalde mensen wel. Peter Robert stond naast me en ving 4 vissen waaronder kleine wijting en/of baarsjes en Simon Laay die rechts van me stond pakte 3 baarsjes.


De vis moest wel ver gehaald worden en waarempel 1 x had ik dan toch spanning op de lijn tijdens het draaien. Een ferme bot was gevallen voor mijn aasje en hij telde wel 26 cm. Uiteraard niet genoeg maar ik was al blij dat ik een visje had.
Na 3 uur in de zon was het alweer gebeurd en konden we gezellig een biertje doen in de Stormvogel.
De Yangtzehaven aan de Maasvlakte is een mooie stek met potentie. Een heel lang stuk viswater met diep water in bereik. Het lijkt wel een beetje op de Amazone of Mississippihaven.
Alleen wat lastig is zijn de stenen die een glooiing vormen en deze liggen los. Kijk hier dus voor uit met laag water.
De toekomst zal moeten uitwijzen of hier nog een asfaltlaag gerealiseerd wordt maar we hebben in ieder geval een visstek bij. Laten we het in ieder geval schoon houden dan hebben we in ieder geval een goede daad gedaan.
De wedstrijd werd gewonnen door Johan Rombouts met 6 stuks en 131 cm. Nu gaan we ons opmaken voor de voorselectie NK regio Zuid te Domburg en gaan we kijken of we ons kunnen plaatsen voor het NK!

Groetjes Herbert

maandag 8 april 2013

Drama in de Nieuwe Waterweg!

Vismaten,

Na de geweldige visdag te Wijk aan Zee was het de volgende dag de beurt om een Zeenaald wedstrijd te gaan doen in de Nieuwe Waterweg. Mooie stek voor in de zomer maar volgens mij mochten ze deze stek toch wel mijden zo vroeg in het jaar. Afijn vissen van 10 tot 13 uur en na een lekkere bak koffie in de Pionier gauw op weg naar de Waterweg.
Ik had nummer 5 getrokken en stond naast Kees vd Berg en de familie Grauwmans. Teammaat Marce was er ook en die stond op nummer 7 en vissend op krukken en dat ging hem goed af. Hij vond het fijn om er tussenuit te zijn en om gezellig aan de waterkant te staan na zijn dramatisch ongeluk waarbij hij zijn bovenbeen brak.
Na een aantal gooien mocht hij zijn eerste bot bovenhalen maar helaas onder de kant zwaaide de bot met zijn staart. Jammer Marcel. Werd er vis gevangen door de 30 tal vissers aan de Waterweg? Na 3 uur vissen konden we de balans opmaken en mochten we constateren dat er 8 vissen door 5 personen gevangen werden.
Heerlijk gevist weer in hemelsmooi weer maar de vis liet het afweten. Een dikke 0 dus maar gelukkig de concurenten ook. Winnaar werd Lies Wijnhorst met 2 vissen gevolgd door John Muis ook met 2 vissen. De rest was niets en in de Pionier nog gezellig nagepraat met de vismaten van de Zeenaald.

Nu opmaken voor de volgende wedstrijd van de Zeenaald en de voorselectie Nk te Domburg. Het begint alweer te kriebelen!!

Groetjes Herbert

2e wedstrijd Penn Korps Competitie Wijk aan Zee

Vismaten,

Na de teleurstellende 1e wedstrijd van de Penn Korps Competitie, waar we de 25e plaats hadden bemachtigd, mochten we nu aantreden voor de 2e wedstrijd die gehouden werd op het strand aan Wijk aan Zee.
De verhalen en geruchten waren niet best en werd er maar weinig gevangen maar toch hadden we de moed erin. Het Cordes Travel Team bestaande uit Rudi, Niek, Wim, Dennis en ondergetekende waren al vroeg op pad. En rond een uur of 7 kwamen we, Wim, Dennis en ondergetekende in het strandhuis aan waar ikzelf de trekking mocht doen voor de plaatsen. Gelukkig kwam Dennis al gauw aan met een lekker bak koffie. uiteindelijk mocht ik dan ook het bekende balletje trekken en mochten we allemaal op nummer 20 staan. Vliegensvlug werden de kaarten omgekeerd en op aanwijzing in de bakken gedeponeerd. Zodra de kaarten werden omgedraaid wisten we waar we moesten staan. Niek in, Herbert in vak B, Wim in vak C, Rudi in vak D en Dennis mocht het verst stekkeruh naar vak E. Alles verliep vlekkeloos en al gauw liep ik na het verdelen van het aas al in vol ornaat naar de waterkant.
Al gauw had ik B-20 te pakken en zag dat het een mooie stek was. Het weer was buitengewoon! Een lekker zonnetje en een mooie branding in de zee. Een mooie dikke mui had ik voor me waar best wel ns vis in kon zitten.
Gauw de spulletjes uitgestalt en de Penn Nano hengel in stelling gebracht. Een heerlijke hengel om in de mui te gooien.
Rechts van stond Edwin de Lange van zeevisteam Brabant en dat kon je wel merken. De joligheid was niet van de lucht en het was gezellig. Links van me stond Mischa Voskamp ook al zo'n goed visser die met zijn haags accent mooie uitspraken kon doen.
Verderop zag ik Jan Hennekam van Spro staan en nog wel meer bekenden. Zoals Fred van Toledo van de Zeenaald. Afijn Edwin zou ver weg beginnen met 14/100 nylon op zijn spoel maar ik dacht daar toch wel anders over. Ik hoorde wel van Rudi dat ver weg kleine botjes waren gevangen maar de put voor me trok harder aan me zodat ik besloot om dichtbij te gaan beginnen.
Om 10.00 uur was het zover en met een matige krachtsinspanning deponeerde ik de onderlijn aan het einde van de put waar de rollers overheen kwamen. Na een half uur een mooie doorbuiger en kon ik de eerste bot noteren van 31 cm. Vreterij was er minimaal. Mischa en Edwin pakten ook hun visje maar steeds was ik gelukkig hun een slag voor. Jan Hennekam ook ook lekker de vis gevonden en eindigde na 4 uur vissen op 6 vissen. Ikzelf kon 4 vissen op de kaart noteren. Ondertussen hadden de andere teammaten ook laten weten dat ze vis hadden. Een goed resultaat! Wim had er 5, ikzelf en Dennis hadden er 4 en Rudi en Niek konden allebei 1 vis noteren.
Na 4 uur achteruit lopen op het strand was het klaar en mocht ik constateren dat ik weer heerlijk gevist had. Tevens was de wedstrijd prima georganiseerd en waren de controleurs ook gezellig, strang en rechtvaardig en zo hoort het ook.
De tippel terug naar de parkeerplaats was een peuleschil en al gauw deponeerden we de spullen in Wim zijn auto.
Daarna begon uiteraard het uithoren van de ander e teams en hoorden we diverse getallen. Het beste was maar gewoon om de uitslag af te wachten en dat zou een dag later zijn.
Het bleek dat we een nette 8e plaats hadden behaald tussen allemaal geweldige teams. Hierdoor schoten we als een komeet omhoog van plaats 25 naar plaats 16. De volgende wedstrijd zal in juni zijn en dan is plaats van handeling de Baaiweg te Domburg. Laten we hopen dat de visgoden ons gezind is en we een mooie plaats kunnen bemachtigen.

Groetjes Herbert

dinsdag 2 april 2013

Internationale wedstrijd de Edelkarper

Vismaten,

HSV de Edelkarper organiseert al jaren hun internationale wedstrijd wat zich afspeelt rond Zoutelande richting Westkapelle. Altijd druk bezocht en nu dus ook weer met een 175 man aan het parcours. Al vroeg was ik bij maatje Dennis om tezamen naar de Couburg te gaan en eerst bij hem de spulletjes overgeladen en een lekker bakkie doen. Dennis was nog even zijn piertjes aan het verzorgen wat hij vakkundig deed.
Daar zal het niet aan liggen grinnikte ik en daarna sloeg hij de kranten dicht. Laten we het hopen dacht ik naderhand zo.
Het parcours op zich kenmerkt zich met diep water met kleiranden waar sommige visser zich aan stukbijt. Reden genoeg om wat dikker te vissen dus. Later zou blijken dat het geweldig visweer was maar wel een gierende stroming waar veel vissers moeite mee hadden.
In de Couburg was het gezellig en al gauw had teammaat Niek de kaarten opgehaald. Nummer 89 had ik en Dennis 61 en dat kwam mooi uit. 1 parkeerplaats was voldoende.
Na de koffie was het tijd om te gaan en liepen we al gauw "de hoge hilt"op. Wat een beklimming zeg. en hier splitsten onze wegen. Ik moest nog een vak naar rechts toe en al gauw had ik mijn spulletjes opgesteld staan.
Als ik zo naar de rode boei keek stroomde het als een gek. Ankeren verplicht dus en wat lijn geven. Alles voorbereid en ik was er klaar voor. Tussen de palenrij zag ik allemaal kanjers staan waarond Remi Lindhout, Wilco Keur, Arjan Geelhoed, John Soederhuijssen, Linda vd Velde en nog wel een aantal. Ruud van Noord zag ik zwaaien aan de linkerkant van het andere vak.
Om 10.00 uur dan het startsein en daar gingen de onderlijnen het sop in. Wilco keur kwam als eerste terug met een bot aan de lijnen en nu was het zaak dat iedereen binnendraaide om kantklossen te voorkomen. En dat lukte vrij aardig de gehele wedstrijd. Maar lange tijd gebeurde er niets. Wilco pakte al gauw zijn 2e en 3e vis en na 2 uur gaf Remo Lindhout ook nog eens gas door even gauw een doublet schar en nog een aantal vissen te vangen.
Ik kon waarschijnlijk de afstand niet halen die zij gooiden dus dat was dikke pech. Het laatste uur ging de stroming gelijk onnoemelijk hard de andere kant weer op. Zodoende het laatste uur op een meter of 40 gevist en de een na laatste draai warempel een botje van 15 verschalkte de slik gulzig.
op dat moment hadden wij 4 man met vis. Rudi had er 5, Dennis had er 3, Niek had er 2, ikzelf had er 1. Van Wim hoorden we dat hij 1 vis had maar waarschijnlijk niet telde. Zijn voorslag brak af in enkeldiep water en hij kon zijn onderlijn pakken waaraan een wijting hing. De vis was gemeten maar onder protest want de vis zat nu aan een afgetrokken lijn. Naar later bleek dat de vis inderdaad niet meetelde.
Na 14.00 uur lekker gevist te hebben de spulletjes weer opgeruimd en de terugreis aanvaard. Bij het Zeehengelsport team een gezellig biertje gedaan en daarna de prijsuitreiking meegemaakt. Als team pakten we de 14e stek. Het visje van teammaat Wim bleek achteraf een duur visje te zijn maar dat is ook weer vissen. Hij had gewoon dikke pech. Dennis zat wel in de prijzen met 3 vissen en kon een mooi foudraal uitkiezen.
De wedstrijd werd gewonnen door Martijn Westdorp waarvoor proficiat en bij de teams kaapte het Zeehengelsport magazine team de 1e plaats weg voor het team van Spro!
De wedstrijd was prima georganiseerd en dit keer was er rekening gehouden met de tussenruimte van de vissers want we konden prima uit de voeten. Jammer dat de vis er niet dik zat maar dat was wel in de lijn der verwachting. Nu ons opmaken voor de volgende en dat is de Penn wedstrijd te Wijk aan Zee.
Over Penn gesproken, de 4.5 meter stok Penn Nano Torque uitgetest en in orde bevonden. Deze hengel kan zich scharen bij tophengels als Shimano, Spro, Grauvell ed. Door de kleiranden heen gaf de hengel met zijn feedertop geen enkele krimp. Prima mee gevist!

Groetjes Herbert