maandag 28 oktober 2013

10e clubwedstrijd ZHC de Zeenaald Nieuwe Waterweg

Vismaten,

Van het strand van Renesse af en afreizen naar de clubwedstrijd van de Zeenaald. Dat was het euvel en had ik me al voortijdig verontschuldigd bij de organisatie van HSV de Krabbe.
Aas had ik zat van diverse buren gekregen en kon ik vlug naar de Pionier toe. Prima op tijd om nog een bakkie koffie te doen en een praatje pot te houden en alles nog eens na te praten. En om half 6 gingen we naar de Waterweg toe. Bij de Picknick plaats begon nummer 1 en naar de kering toe moest ik naar me stekkie. Op nummer 22 namelijk naast de mannen van Dominie en rechts van me Grauwmans Senior. Marcel stond daar weer rechts van.
Gauw de Nano hengel weer opgetuigd met de middelste top en onderlijnen met kleine haken. Ik verwachte dat het grondel werk zou worden in het eerste uur en naarmate het meer donker zou worden verwachte ik meer andere vissoorten.
Blijkbaar had Marcel de zelfde gedachte want hij ging na het beginsignaal als een speer. Trekken van 3 grondels aan de maat betekende dat ik deze visser dus niet bij kon houden. Ik trok er grondels uit van onder de maat en das gewoonweg pech. Ook kon ik de beten niet verzilveren omdat ik met nylon zat te vissen. Marcel viste met touw en dan zie je de beten toch wat beter.
Maar goed je kan niet beter doen dan je best en naarmate dat het meer donker werd ging het beter. Diverse botten passeerden de revue en ook nog een mooi baarsje. 3 uurtjes is dan toch net te weinig om je score dan beter uit te buiten. Marcel won na 3 uurtjes vissen de pot met 28 vissen. Henk Vermeulen viste een 2e plek.
Ik kon zelf 18 vissen uit het water toveren waarvan 14 maatse en dat was te weinig. 3 maatse visjes meer en je zit in de bovenste regionen maar dat was dus niet zo.
Niet echt lekker gevist maar toch de nodige vissen boven water gehaald en een leuk weekend gehad.
Nu ons opmaken voor het NK waarvoor we weer gaan voor vissen bij Groote Keeten in Noord Holland.

Groetjes Herbert


Krabbe trofee 2013

Vismaten,

Met een goed gevoel reed ik naar de Schutse toe in Burgh Haamstede waar ik niet de eerste was. Marcel was er ook en al gauw liep de zaal vol met vissers. Een 80 vissers hadden zich ingeschreven voor deze mooie wedstrijd.
Veel te weinig uiteraard maar dat was te wijten aan de slechte vangsten van voorgaande jaren. Tel daar de andere wedstrijden bij op. B.v. de Walcherencup. En de dag erop de Snertwedstrijd en je hebt zo een aantal vissers minder.
In ieder geval kregen we de kaarten van onze captain Marcel en het Cordes Travel Team was weer compleet. Wim Hilleman, ikzelf en Marcel stonden aan de lage nummers! Rudy en Dennis stonden aan de hogere nummers.
Op het strand meegelopen met Niek Romijn die een aardige tippel voor de boeg had kwam ik al vrij vlot op nummer 29. 100 meter meer naar links dan ik voor gevist had. Zou het zo gaan als de dag er voor? Laten we het hopen van wel. Rechts van me de familie Verlinde die een aardig potje kunnen vissen en altijd in zijn voor een leuke babbel. Jan Hennekam stond meer naar rechts en zou met zijn werpkunsten goede zaken kunnen doen.
Om 11.30 uur dan het sein om te werpen en inderdaad Jan Hennekam haalde in de 3 draaien dat hij deed 4 wijtingen op afstand naar binnen. Naar later bleek ving hij daarna helemaal niets meer.
Ik kon ze op afstand niet te pakken krijgen en een enkele visser wist een wijting te pakken te krijgen. Arjan de Bruine en Adriaan Otte stonden ook vlakbij en al gauw had Arjan een mooie schar te pakken.
Na 5 worpen ver weg werd er niets meer gevangen. Dan maar kijken of er zo'n rand onder de kant zat en waarempel ik voelde wel wat putjes en gaatjes onder water. Niet zo veel als 100 meter terug maar het was er wel.
Op de helft zag ik dan toch beet aan de Nano hengel en een mooie bot had een zager niet kunnen weerstaan. Hij deed 26 cm op de lat en dat gaf hoop. De fam. Verlinde viste ver weg en haalde niets uit en zodoende kon ik op het gemak onder het kantje vissen. Maar helaas de bekende botten kwamen er niet uit zoals de dag er voor. Alleen krabben. Ook de portugeese onderlijn bracht niets naar boven.
Ik kwam dan ook niet verder dan 1 vis die in de uitslag de 19e plaats opleverde. Wim Hilleman had ook 1 schar van 22 en de rest een dikke 0. Jammer was dat wel. Arjan de Bruijne van HSV Dreischor kon net als mijn linker buurman nog een vis aan de zij binnendraaien. Grappend zeiden we met z;n allen dat die niet telde.
Kortom een mooie wedstrijd met wat meer wind in de rus=g werd een prooi voor Jan Hennekam die de eerste plaats pakte en het Spro team ook de eerste plaats deed bezetten.
HSV Dreischor werd knap 2e en Zeevisteam Zuid West 3e. Zo zie je maar weer dat voor vissen 2 kanten kent. Ik wist wat er gebeurde en dat kwam ook uit maar dat geld dus niet voor de andere dag.
Enfin lekker gevist, geen onderlijnen verspeeld en weer gauw van het strand af want er zou nog een clubwedstrijdje volgen.

Groetjes Herbert


Voorvissen Krabbe Trofee aan strand Renesse

Vismaten,

I.v.m. vakantie had ik tijd genoeg om aas te sprokkelen en om een hengeltje uit te gaan werpen. Donderdagavond hoorde ik dat het parcours verschoven was naar Renesse aan de Rampweg. Zo gezegd en zo gedaan ging ik op vrijdagochtend om slikken bij Eef Hoek en na een bak koffie gingen we op pad.
Het eerste hobbeltje, op deze visdag, wat ik tegen kwam bleek betaald parkeren te zijn. Dit was namelijk tot 31 oktober. Het is maar goed dat ik genoeg bij me had anders was deze vissessie weer voor niets geweest. Ik wilde namelijk hetzelfde tij vissen.'
Een leuke tippel en op het strand ben ik een 100 meter naar links gewandeld. Alleen was ik en al gauw had ik de Shimano Aero Technium ver weg gesmeten met heerlijke pieren en slikken er aan. De Nano van Penn was gekozen om steevast onder het kantje te vissen met een lichte top.
Het bleek in het eerste uur om wijting te doen. Ik haalde in het eerste anderhalf uur 3 wijtingen naar boven en 2 botjes onder de kant. Mooie visserij dus en een hoop publiek op het strand. Een lichte bries in de rug en afgaand tij.
En er zat nog vis ook. De Krabbe had een goeie keuze gemaakt om hun wedstrijd hier te houden. Ik kwam ze nog tegen halverwege de sessie want ze wilden weten hoeveel mensen ze kwijt konden.
Uiteraard met het lage getij viel het stil en het rare was dat het water bijna niet op kwam. Geen stroming dus maar om wel wat te weten steevast gevist onder de kant en ver weg.
Van ver weg kwam er geen vis mer uit en dat kan ook niet want wijting pak je als er stroom staat. Onder de kant op een pakweg 20 meter zat een randje waar ik steevast de Penn hengel deponeerde en ook goed was voor bot. Zou dit op andere plaatsen ook zo zijn?
Veel publiek met honden en kleine kinderen maakte het gezellig aan het strand. Ook veel lopers met paarden kwamen er voorbij.
In ieder geval kon ik met 2 uur opkomend water nog 5 botten er bij vissen dus deze sessie was goed voor 10 vissen.
Om 3 uur lekker alles opgeruimd en fluitend terug gegaan voordat de meter afgelopen was.

Groetjes Herbert





















zondag 20 oktober 2013

Een draak van een PKC wedstrijd!

Vismaten,

Veel te kort deze nacht. Rond 2 uur ging ik er in en om half 6 er weer uit. Naar de carpool te Oude Tonge en Dennis opgepikt. Rudi, Marcel en Wim reden achter ons aan. Kwart voor 8 waren we bij HSV de Sportvisser en al de zaken geregeld die nodig waren. Na een bak koffie en een kleine aankondiging konden we naar  het strand.
Geweldig weer weinig wind en een mooi strand. Ik was wel benieuwd naar het apehaar verhaal want dat zou nog wel eens lijn kunnen kosten.
Samen met Fred van Toledo liep ik op naar B 28. Rudi stond in vak A. Ikzelf in B, Wim in vak C, Marcel in vak D en maatje Dennis in vak E.
Om 10 uur het startsein en vlogen er 150 loodjes het ruime sop in. Een mooi gat voor de deur met een zandbank verderop.
Ik aasde aan en zag mijn lijn slap hangen. Snel er naar toe maar te laat. Het wier onder de kant had zich vergrepen aan mijn hoofdlijn en binnendraaien was niet mogelijk. Al gauw knapte de hoofdlijn en was de spoel verloren.
Snel de andere hengel erin en gooien maar. Nu de hengel hoger gezet en strak gedraaid zodat dit euvel opgelost zou zijn. Voor de rest geen last meer gehad maar moest wel om de 5 minuten draaien anders kon de vis het aas niet meer vinden van het plakwier wat om de haken zat.
Werd er vis gevangen? Ja maar niet door mij. Wat ik ook deed en welke onderlijn ik gebruikte. De vis zat duidelijk niet op mijn tekkie.
Mijn buurman deed het beter. Hij kon in het eerste uur 4 visje landen. In In het laatste uur draaide hij er nog eventjes 2 botten uit van in de 30 cm. Wat deed hij anders dan ik? Niets want hij gooide ook net achter het bankje met hetzelfde aas en dezelfde onderlijn. Fred kon ook een fraaie bot landen. Deze gelukspik nam de bot mee met de haak in de zij. Maar ja lelijke mensen hebben altijd geluk he Fred? (grapje)
Hoe ging het met de rest van het team. Gelukkig had iedereen vis. Wim was de winnaar van het team want hij kon 6 vissen op de kaart krijgen, Dennis 3, Rudi 2 en Marcel 1 vis. Jammer genoeg kon ik zelf niet de vis laten meten.
Wat dit voor consequenties heeft voor de ranking daar heb ik nog geen idee van maar dat zien we zondagavond wel op de site van de PKC.
Volgende week naar de Krabbe trofee en achteraan nog even een avondwedstrijdje van de Zeenaald. Nu eerst ff uitslapen.

Groetjes Herbert

Lekker hengelen op de boulevard van Vlissingen

Vismaten,

Deze avond was besteed aan de 8e wedstrijd van Eef Hoek Hengelsport. Het plan was om op de boulevard van Vlissingen te vissen wat een goede beslissing was geweest. Rond 20 uur gingen de onderlijnen te water. Te weinig deelnemers dat wel. 13 stuks in totaal. Zou de afstand een probleem zijn geweest om lekker een avondje te hengelen? Wie zal het zeggen.
In ieder geval weinig wind, weinig stroming, weinig wier en 9 vissen kon ik op de meetlat leggen. 1 keer sneed ik mijn lijn af tijdens het indraaien en waarschijnlijk door een scheermes in de kleirand. 'Leon van Westen had dit ook en dat kost gewoonweg vis.
4 uurtjes lekker gevist waar Johan Rombouts de wedstrijd besliste door 11 vissen te vangen. Ikzelf had 5 scharren en 4 wijtingen. De scharren waren mooi aan de maat. Vismaatje Marcel IJzenbrandt had ook 9 vissen alleen zijn scharren gingen door de 30 cm heen.
Daarna gauw naar huis want om half 6 ging het wekkertje weer voor de volgende wedstrijd te Noordwijk!

Groetjes Herbert