donderdag 11 mei 2017

Yuki Masters Holland 2017



Afgelopen weekend was het zover de eerste Dutch Yuki Masters 2017, georganiseerd door Ahoy Hengelsport Rotterdam.
Vrijdagmiddag 5 mei konden de deelnemers aan de eerste Dutch Yuki Masters zich verzamelen in het clubgebouw van HSV de Sportvisser te Noordwijk. Onder het genot van een hapje drankje en een nieuwe haring konden de deelnemers kennis maken met elkaar en werd de loting van de plaatsnummers gedaan nadat Leen iedereen welkom had geheten en de belangrijkste aandachtspunten heeft gemeld.




Er hadden zich 27 koppels aangemeld en deze werden verdeeld over drie vakken. Ieder koppel trok zelf een plaatsnummer uit een emmer voor beide dagen, en kreeg men een Yuki goody bag.
Zaterdagmorgen om 7 uur was het verzamelen in het clubgebouw van HSV de Sportvisser waarvandaan de deelnemers weggebracht werden met tractor en kar naar hun plaatsnummers.
Vanwege de open dag van de KNRM was het parcours een heel eind richting het "noorden" uit gezet.
De verwachtingen waren goed, met de trainingen de dagen voorafgaand was er veel vis gevangen maar komt dit op de wedstrijd dag zelf ook uit?
Ieder koppel kreeg op het strand het aas wat werd verstrekt door de organisatie in een mooie koelbox met koelelement aangereikt, super geregeld!



Om 9 uur begon de wedstrijd en gelijk werd er door de koppels al goed vis gevangen en niet een tegelijk maar vaak ook 2 en 3. Er werd door ieder koppel gevist met 2 hengels en wie wat doet dat mag zelf ingevuld worden. Door dit mooie systeem van koppel vissen is het ook toegankelijk voor mensen die weinig of geen ervaring hebben. En dit bleek ook wel, er waren echtparen waarvan de vrouw nooit gevist had en deze dag haar eerste vissen ving, een jeugdvisser die met haar vader deelnam en mensen die alleen nog maar in Gambia hadden gevist. Ook was er 1 buitenlands koppel wat zeer zeker weer terugkomt.

De vangsten waren super en iedereen wist dan ook zijn of haar visje te vangen, het ging erom hoe groot was je vis en weet je er net meer te vangen dan de anderen.
Wie dit het beste konden deze dag werd bekend gemaakt onder het Chinese lopend buffet. Waar de tussenstand bekend gemaakt werd.
De gebroeders Bremmer waren met maar liefst 1117 cm ( 68 st) eerste vandaag.
De nummers 2 van dag 1 waren Frank Peene en Marijn Gabrielse met 1046 cm (56 st) en de nummer 3 Ton v Elswijk en Sjaak Witteman met 973cm (53 st)
Een super resultaat voor deze heren maar er waren meer kapers op de kust en alles is nog mogelijk de tweede dag.
In totaal werd er door alle koppels deze dag 184 meter vis gevangen kan dit zondag ook weer zo zijn was de vraag?
Zaterdag heerlijk weer, zonnig en zondag zou de windrichting gaan veranderen en het een stuk koeler zijn.


Zondagmorgen werd er weer om 7 uur verzameld bij het clubgebouw en werden we weer door de tractors met kar naar de plaatsnummers gebracht. Het weer was bewolkt, wind gedraaid en een stuk koeler.

Om 9 uur starten we weer, het water was eerst nog een klein uur afgaand.
De vangsten waren gelijk weer goed en het leek erop dat er nu zelfs meer gevangen werd dan zaterdag. Dit kon bijna niet. Sommigen starten heel sterk en vingen gelijk meerdere draaien van 2 en 3 terwijl andere koppels op achterstand kwamen en dit in de wedstrijd die 5 uur duurde weer goed moesten maken, maar met zoveel vis is dat ook heel lastig en zeker ook omdat na een uur het water weer opkwam en dit op den duur heel snel gaat.
Drukke visserij dus waarbij men ook nog eens goed op de spullen moest letten en deze tijdig verzetten. Hard werken dus, maar met zulke goede vangsten gaat dat vanzelf.


Na afloop was het speculeren hoe zou het afgelopen zijn. De gebroeders Bremmer hadden een slechte start maar uiteindelijk toch 60 vissen. Frank en Amber van der Zande hadden er 69 en Tom vd Pol met Kees Gillisen 68 in het C vak. Cees Steyl en Fred van Toledo hadden ook een super inhaalslag gemaakt en hadden er ook in de 60 dus vakwinst zat er voor hen ook in. Maar ook Louis van Bommel en Rindert Jansma waren gebrand om hoger te eindigen zij stonde na dag 1 vierde en hadden het nu ook weer goed gedaan. Het kon dus alle kanten op.



Na eerst gezellig te hebben nagepraat in het clubgebouw zijn we met zijn allen vertrokken naar van der Valk Hotel Sassenheim voor het eind diner en de prijs uitreiking.
Het diner was heerlijk. Een buffet waar je van alles uit kon kiezen. Top geregeld! Na het eten werd het wachten op de prijsuitreiking Rond half 8 was het zover. De uitslag!
Er was zondag ongeveer 40 meter meer vis gevangen dan zaterdag dus alleen door deze vangsten was het weekend al een topweekend! Alle koppels hadden prijs.

Naarmate de top 10 vorderde werd het spannend zouden er verschuivingen zijn? Deze waren er.
De gebroeders Bremmer hadden weer vakwinst en wisten hiermee beslag te leggen op de eerste plaats, gevolgd door Louis van Bommel en Rindert Jansma die tweede werden. De derde plaats is voor Cees Steyl en  Fred van Toledo die van de 10e plaats kwamen.
4e werden Frank en Amber van der Zande, zeer knap resultaat van deze twee Amber is 10 jaar!
5e plaats was voor Cor en Marcel van Houten.
6e Ton van Elswijk en Sjaak Witteman
7e Linda vd Velde en Clarinda vd Zande
8e Frank Peene en Marijn Gabrielse
9e Tom vd Pol en Kees Gillesen
10e Steven Mason en Joe Mc Donald


Middels deze weg wil ik een groot compliment geven aan de organisatie, het was een geweldig weekend wat zeer goed geregeld was.

2 opmerkingen:

Clasina zei

Wat gaaf een blog van de wedstrijd van vorig jaar vond ik nu pas via Google. Weer een blogspot voor 2018?
Groetjes,
Clasina de Cock

Herbert vd Vlugt zei

Hoi Clasina,

Volgend jaar gaan we er weer 1 maken!

Groetjes Herbert